Gå til hovedindhold

Chokolade - vidste du det...?

Kend din chokolade...

Sådan genkender du god chokolade

God chokolade er karakteriseret ved et lavt sukkerindhold, ved at indeholde mindst 50 procent kakao, ved ikke at indeholder andre fedtstoffer end kakaosmør og ved at være aromatiseret med ægte vanilje. Derfor hænger prisen på chokolade som regel også sammen med kvaliteten.

Chokolade fås i en mørk og en hvid udgave og som mælkechokolade. Den hvide chokolade er så lys, fordi den indeholder mælkepulver, men intet af det mørke kakaotørstof. Mælkechokolade indeholder også mælkepulver og minimum 25 procent kakao.

Mørk chokolade kan have op til 99 procent kakaoindhold. Jo højere indhold af kakao, jo mindre sukker er der i chokoladen, og derfor er mørk chokolade også bitter.

Chokolade smelter ved omkring 37°, altså det samme som vores kropstemperatur. Den smeltede chokolade på tungen og dens smag gør den uimodståelig, og den er et af verdens populæreste nydelsesmidler.

 

Vi elsker chokolade

5 gode grunde til at spise chokolade

Lav din egen chokolade

Mørk chokolade skal regnes som en grøntsag

Chokoladebrud med hindbær

Choko-kokos proteinbar

Chokolademousse

Chokonuts - Snickers wannabe

Hjemmelavet nutella

Brownie

Derfor kan et stykkechokoladekage være godt for din kur