Gå til hovedindhold

Derfor bliver du mere sulten, når du har spist et æble

Kender du til det, at du bliver endnu mere sulten efter, du har spist et æble? Så læs med her, for der er nemlig en rigtig god forklaring på det.

Derfor kan du blive endnu mere sulten efter du har spist et æble

Anne W. Ravn, der er diætist og medlem af SØNDAGs sundhedspanel forklarer hvorfor, et æble kan give dig lyst til at spise mere.

- Jeg hører tit folk sige, at de oplever sult, efter de har spist et æble. Med sit høje fiberindhold burde æblet virke mættende; frugtsyren derimod kan have en tendens til at give fornemmelsen af sult, når man lige har spist især et syrligt æble, fordi frugtsyre er kendt for at stimulere appetitten. Frugtsyre tilsættes derfor også ernæringsdrikke til underernærerede patienter for at vække lysten til at spise, lyder det fra Anne W. Ravn.

Læs også: Hvilken banan er sundest - den grønne, gule eller brune?

Spis en pære eller banen i stedet for 

Ifølge diætisten er det individuelt, om man mærker denne tomhedsfornemmelse, et stykke tid efter man har spist et æble. For undersøgelser viser jo netop, at kostfibrene i æblet faktisk er med til at mætte. 

- Jeg tænker, at smagen af frugtsyre vækker sultcentrene i din hjerne, som derved bliver stimuleret med ét smagsindtryk, så du måske får lyst til andre smagsnuancer og til at spise i det hele taget, lyder det fra Anne W. Ravn.

Læs også: Sunde snacks. 

Hun råder til, at man i stedet spiser pærer eller bananer, der indeholder meget lidt syre og som dermed giver en lidt anden mæthedsfornemmelse. 

Læs mere om