Gå til hovedindhold

Din store bagdel er en fordel for din baby

Har du en stor bagdel, mens du er gravid og ammer, så kan det have en ret så positiv indflydelse på din babys udvikling. Se her hvorfor!

Din store bagdel er en fordel for din baby

Nu siger vi ikke, at du HAR en stor bagdel. Men HVIS du har, mens du er gravid og ammer, så kan det have en ret så positiv indflydelse på din babys udvikling.

Forskere fra University of Pittsburgh har studeret fedtcellerne på kvinders lår og bagdele og er nået frem til den konklusion, at mødre kan være med til at øge deres barns intelligens, hvis de under graviditet og amning har lidt ekstra kilo på netop lår og bagdel.

Der skal nemlig bruges fedt til opbygning af babys centralnervesystem, og fedt fra depoterne i kvinders lår og bagdel indeholder DHA, en vigtig byggesten for hjernen.

Og det er netop de depoter, som baby trækker på under graviditet og amning.

Læs også: En stor bagdel er godt for helbredet

Forklaringen på kvinders kurver

En af forskerne, William D. Lassek, forklarer, at babyers hjerner tredobles i størrelse i løbet af det første år, og de har her særligt brug for det fedtdepot, som er lagret i deres mors hofte-lår-bagdel-område.

Naturen har allerede indrettet det så fint, at to tredjedele af kvinders totale fedtmængde typisk er lagret lige dér. Det forklarer også, hvorfor kvinder har en mere kurvet form end mænd, hvis kropsbygning er mere ’lineær’.

At babyer trækker på deres mors fedtlager under amning, forklarer desuden, hvorfor mange mødre typisk taber sig ret hurtigt efter en fødsel.

Læs også: Kvinder får kurver i krisetider

En stor bagdel er godt - hvis den ikke er FOR stor!

Så se det som noget positivt, hvis du bærer rundt på lidt ekstra kilo om lårene og bagdelen under graviditet og amning, lyder det fra forskerne.

De understreger dog samtidig, at man ikke bare skal spise løs for at tage en masse vægt på, da det omvendt kan give komplikationer for både mor og barn, hvis mor er for tyk under graviditeten. 

Artiklen er oprindeligt bragt på Mama.dk

Læs mere om