Gluten - gru eller guld?
Gluten – gru eller guld?
Mange tarmbakterier stortrives på gluten, mens glutenfri diæt nedsætter væksten af sundhedsbevarende bakterier, samtidig med at væksten af de sygdomsfremkaldende colibakterier stimuleres.
Kan du ikke tåle gluten? Så få gode råd og opskrifter her
Værd at vide om gluten
-
Vigtigt for immunsystemet er både gluten og glutamin. Begge molekyler er med til at beskytte mod infektioner.
-
Gluten nedsætter også blodets indhold af det dårlige LDL-kolesterol og andre sundhedsskadelige fedtstoffer, de såkaldte triglycerider.
-
Indholdet af folat og andre B-vitaminer er ofte lavt i glutenfri produkter.
-
Mængden af kalcium, fosfor, jern og zink vil også være lavt, når der ikke er mange kostfibre.
Så hold kun glutenfri diæt, hvis det er strengt nødvendigt. (AWR)
Prøv også: Glutenfrit brød med majs og havre