Gå til hovedindhold

Grønne ærter – sundere end du tror!

Friske ærter er et sommerhit for både små og store – men de er også et hit for dit vægttab, da de små, grønne kugler er kaloriefattige og samtidig giver god mæthed.

Friske ærter er et sommerhit for både små og store – men de er også et hit for dit vægttab, da de små, grønne kugler er kaloriefattige og samtidig giver god mæthed.

De små, sprøde ærter har en dejlig smag, de fleste kan lide. Især børn er vilde med de små, mundrette ærter, der sjovt triller hen over bordet og haps … ind i munden. Men du kan også med glæde spise ærter i din slankende kost, enten alene som snack eller som en del af salaten til din frokost eller aftensmad.

Ærter er nemlig sunde med deres ret høje energiindhold fra protein og kulhydrater, men de indeholder også masser af vitaminer og mineraler. Og med sit lave kalorieindhold på kun 90 pr. 100 gram, er det en grøntsag, der er værd at prioritere, selvom indholdet er kalorier faktisk er lidt højere end hos andre grøntsager. For med sit flotte fiberindhold på mere end 4 gram pr. 100 gram, mætter de meget bedre og længere, end mange andre grøntsager.

Læs også: Spis grønne grøntsager

Frys de friske ærter

Du kan nemt dyrke dine egne ærter hjemme i køkkenhaven eller på altanen. Så dem til april og få glæde af dem i juni-juli. Men hvis du ikke har den mulighed, eller bare er mest til at hente dem i grønthandleren, så kan du med fordel fryse dem, så du også kan få glæde af dem efter sæson.

Generelt er frosne grøntsager gode, fordi det opkog man anbefaler at give dem inden frysning, gør, at vitaminindholdet i højere grad bevares.

Fryse-tippet gælder både friske, grønne ærter, sukkerærter, slikærter og skalærter, der bruges til at lave gule ærter.

Læs også: 4 gevinster ved at fryse friske råvarer

 

8 skønne opskrifter med grønne ærter

Ærtesuppe med mynte

Rejemuffins med ærter

Tunmousse med ærter på tomatbund

Bønnepasta med bacon og ærter

Ærterisotto og rejer

Mørbradgryde med broccoli-ærtemos

Festlig hamburgerryg med abrikos og ærter

Kylling i karry med ris og ærter

(Kilde: arla.dk og detsundeliv.dk)

Læs mere om