Gulerødder - verdens bedste mellemmåltid
Gulerødder er verdens bedste mellemmåltid. De indeholder opløselige fibre, der kan binde op til 15 gange deres egen vægt i vand. Vandbindingen gør maden mere fyldig, hvilket sænker mavens tømningshastighed, så vi er mætte i længere tid.
Desuden indeholder gulerødder beta-caroten, der omdannes til A-vitamin i leveren. A-vitamin har betydning for blandt andet øjets funktion og for hudens sundhed. Undersøgelser viser, at regelmæssig indtagelse af gulerødder kan forebygge risikoen for slagtilfælde.
SE OGSÅ: Rødbeder er ren superfood
Gulerødder virker også tandrensende, så du faktisk har renere tænder, efter at du har spist en gulerod.
Gulerødder er oplagte at spise som snacks, og de er et must i råkost og coleslaw.
Opskrifter med gulerødder
Salat med femkornsblanding, persille og gulerødder
Suppe med grøntsager og dampet torsk
Koteletter med gulerodspuré og salvie
Produkter med gulerod
SE OGSÅ: Får du spist nok grøntsager?
Artiklen indeholder affiliate links.