Hurra for broccoli: Superfood med smag
Broccoli mod kræft
Broccoli er en af de grøntsager, der ofte fremhæves, når det gælder kræfthæmmende stoffer. Kræftens Bekæmpelse anslår, at vi i Danmark årligt kan undgå mellem 1.500-4.000 nye kræfttilfælde, hvis vi danskere begynder at spise mere frugt og grønt.
Det gælder for de fleste frugter og grøntsager, at de giver en god cocktail af bioaktive og livgivende stoffer, der både styrker immunforsvaret og afværger og bekæmper sygdomme. Men især kål gavner vores helbred.
Den sunde broccoli er i familie med blomkål, rosenkål og grønkål, og de har alle et pænt indhold af C og B-vitaminer, A-, E- og K-vitaminer, folsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium.
Kål indeholder også Glucosinolater, som indgår i kålens forsvar mod insekter. Forskere mener, at det måske især er på grund af disse plantestoffer, at kål er så god en beskyttelse mod kræft.
Broccoli dækker behovet for C-vitamin
Broccoli er smækfyldt med C-vitamin og faktisk er 50 gram broccoli om dagen nok til at dække dit daglige behov. Broccoli indeholder tilmed flavnoide- og karatenoide-stoffer, der ser ud til at beskytte mod hjertesygdomme.
Broccoli kan også prale af, at have et højt indhold af stoffet folat, der er med til at forebygge hjertesygdomme og brystkræft.
Så spis din kål med glæde, mens forskerne knokler for at afdække, hvad det lige præcis er, der gør at frugt og grønt, kål og broccoli er så supersundt.
Broccoli sådan:
Herunder finder du tips og opskrifter, til den perfekte tilberedelse og servering af broccoli. Alle opskrifterne indeholder den supersunde grøntsag og har masser af smag.
Morgenmadsgreenie med skjult spinat, broccoli og blomkål
Broccoligratin - grøntsager i skjul
Pandekager med broccoli og spinat
Kilde: artikler fra Søndag - redigeret af Line Fager