Gå til hovedindhold

Hurra for broccoli: Superfood med smag

Spiser du broccoli? Her får du gode tips og opskrifter, der forvandler den kedelige broccoli til en smagsoplevelse. Du får også en forklaring på, hvorfor det er, at du bør prioritere broccoli højt i hverdagen.

Broccoli mod kræft

Broccoli er en af de grøntsager, der ofte fremhæves, når det gælder kræfthæmmende stoffer. Kræftens Bekæmpelse anslår, at vi i Danmark årligt kan undgå mellem 1.500-4.000 nye kræfttilfælde, hvis vi danskere begynder at spise mere frugt og grønt. 

Det gælder for de fleste frugter og grøntsager, at de giver en god cocktail af bioaktive og livgivende stoffer, der både styrker immunforsvaret og afværger og bekæmper sygdomme. Men især kål gavner vores helbred.

Den sunde broccoli er i familie med blomkål, rosenkål og grønkål, og de har alle et pænt indhold af C og B-vitaminer, A-, E- og K-vitaminer, folsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium.

Kål indeholder også Glucosinolater, som indgår i kålens forsvar mod insekter. Forskere mener, at det måske især er på grund af disse plantestoffer, at kål er så god en beskyttelse mod kræft.

Broccoli dækker behovet for C-vitamin

Broccoli er smækfyldt med C-vitamin og faktisk er 50 gram broccoli om dagen nok til at dække dit daglige behov. Broccoli indeholder tilmed flavnoide- og karatenoide-stoffer, der ser ud til at beskytte mod hjertesygdomme.

Broccoli kan også prale af, at have et højt indhold af stoffet folat, der er med til at forebygge hjertesygdomme og brystkræft.

Så spis din kål med glæde, mens forskerne knokler for at afdække, hvad det lige præcis er, der gør at frugt og grønt, kål og broccoli er så supersundt.

Broccoli sådan: 

Herunder finder du tips og opskrifter, til den perfekte tilberedelse og servering af broccoli. Alle opskrifterne indeholder den supersunde grøntsag og har masser af smag.

Sådan koger du broccoli

Morgenmadsgreenie med skjult spinat, broccoli og blomkål

Broccolisalat for alle aldre

Broccoligratin - grøntsager i skjul

Broccolifladbrød med laks

Broccolisuppe med bacon

Bacontærter med broccoli

Pandekager med broccoli og spinat

Kilde: artikler fra Søndag - redigeret af Line Fager

Læs mere om