Kaffe - drikken mange er dybt afhængige af!
Skal du have noget i din kaffe?
- Mælk i kaffen
Hører du til en af dem der skal have mælk i kaffen, så er der gode nyheder. At putte mælk i kaffen er nemlig en god måde at få dine mælkeprodukter på og faktisk skal der ikke mere end sølle 30 ml. mælk til for at forhindre, at kaffen stjæler kalk fra dine knogler. Derudover køler mælken også kaffen, og varm kaffe ned i spiserøret er ikke godt. Undersøgelse viser, at varme drikke, der er over 65 grader øger risikoen for at få kræft i spiserøret.
- Sødemidler i kaffen
Det er klogest at drikke kaffen usødet. Sukker modarbejder kaffens forebyggende virkning mod type 2-diabetes og kan gå hen og blive en kaloriebombe. Hvis du alligevel ikke kan undvære sødemidlet så brug det naturlige sødemiddel stevia.
Bliv klogere på om din kaffe er sund?
Musklerne bliver opfrisket af kaffe
Det er ikke kun hovedet, der bliver friskere af at få en kop kaffe – musklerne kan også bruge kaffen. Er du en af dem der ofte bliver øm efter en hård træning så kan du prøve at drikke to stærke kopper koffeinholdig kaffe om morgenen og tre kopper stærk kaffe om eftermiddagen, men selvfølgelig ikke så sent, at det går ud over nattesøvnen. Den sidste kop skal være drukket mindst tre timer inden, du går i seng. Morgen- og eftermiddagskaffen tager du igen på dag to og dag tre, og det skulle tage ømheden.
Forskere forsøgte sig frem med testpersoner, som var med i et cykelløb, og fandt altså frem til denne formel. Hvorfor det virker, ved de ikke, men de regner med, at det er koffeinen, der blokerer for de signaler, som smerterne sender i kroppen.
Hold igen, hvis du…
- Får for lidt kalk. Hvis du får under 700 g kalk om dagen, øger du risikoen for knogleskørhed, fordi kaffe stjæler kalken fra knoglerne.
- Lider af angst. Hvis du får over 400 mg koffein forværres angsten, fordi det kan give rytmeforstyrrelser i hjertet.