Gå til hovedindhold

Kend dine frø

Karina
Tilføj lidt frø til din kost og få glæde af deres mange gode egenskaber - her kan du læse lidt mere om de forskellige slags frø

4 gode frø

Hørfrø

Hørfrø indeholder en stor mængde sunde fedtstoffer, men de er også en særdeles god kilde til kostfibre, der sikrer et mere stabilt blodsukker. Undersøgelser har vist, at hørfrø binder fedtet i kosten, så kroppen ikke optager alt fedt og energi fra den mad, hvori hørfrø indgår. Herudover kan hørfrø også dæmpe appetitten og gavne fordøjelsen. Rent smagsmæssigt er hørfrø milde og fine som del af en mysli eller i bagværk.

Prøv også vores knækbrød med frø

Chiafrø

De bittesmå chiafrø indeholder en masse godt. De består af 20% omega-3-fedtsyrer, der gavner hjernen og resten af kroppen og er derudover fyldt med proteiner, fibre, kalcium og antioxidanter. Frøene suger væske til sig og udvider sig mange gange deres oprindelige størrelse, hvilket hjælper med at opnå en følelse af mæthed i længere tid. Chiafrøene er gode i brød og bagværk, men kan også spises som ”grød” blot ved at blande dem i væske og lade blandingen trække nogle timer.

Læs mere om Chiafrø her

Hampefrø

Hampefrøene er fyldt med omega-3-6-9-fedtsyrer, som vi kun kan få tilført via kosten. Ud over disse sunde fedtstoffer indeholder frøene også masser af protein og såkaldte fytonutrienter, som beskytter kroppen mod sygdomme. Hampefrø har en mild og nøddeagtig smag, der kan minde lidt om pinjekerner eller solsikkefrø. Brug hampefrøene i f.eks. salater og bagværk, hvor de ud over den milde smag også tilfører sprødhed.

Solsikkefrø

Solsikkefrø er en fremragende kilde til E-vitamin, der er kroppens primære fedtopløselige antioxidant, der både beskytter hjerne og cellemembraner mod skadelige frie radikaler. Solsikkefrøet har et højt indhold af fytosteroler, der har en positiv effekt på kolesterolniveau og immunforsvar. Til trods for alle de gode egenskaber indeholder solsikkekerner også cadmium. Cadmium er et tungmetal, der optages i kroppen, og man bør derfor ikke indtage solsikkekerner i overdrevne mængder.

Prøv vores lækre knækbrød med frø og kerner

Læs mere om