Gå til hovedindhold

Kokosolie – ideel til alt fra stegning til hårkur

Brug kokosolie til din madlavning, på din hud og i dit hår - det er sundt og godt!

Brug kokosolie til din madlavning, på din hud og i dit hår - det er sundt og godt!

Måske har du et glas kokosolie stående i køkkenet, som du bruger til madlavning. Men du kan faktisk også bruge kokosolie til at pleje både hud og hår.

Se også: Lækker glutenfri chokoladekage med kokosolie

Her kan du bruge kokosolie

Til stegning

Kokosolie er udvundet af kokospalmen og er i århundreder blevet brugt til madlavning i det asiatiske køkken. Den indeholder mange mættede fedtsyrer og kan derfor, ligesom smør, tåle høje temperaturer, hvilket gør den velegnet til stegning.

Til bagværk

Kokosolie er hård, når den står i køleskabet, men bliver blødere ved stuetemperatur og bliver derfor ofte brugt i ubagte frugt- og nøddekager (raw cakes), da den ved stuetemperatur er nem at blande i – og efter afkøling holder sammen på kagerne eller konfekten.

Til huden

Kokosolie er også genial til at smøre på tør hud. Brug den som alternativ til din bodylotion eller ansigtscreme, når huden trænger til lidt ekstra fugt. Kokosolien kan også bruges som makeupfjerner på en tot vat.

Kokosolie har både en blødgørende, plejende, lindrende og bakteriehæmmende effekt, og du undgår kemikalier.

Til håret

Til tørre spidser kan du bruge kokosolien som alternativ til hårolien. Pas på med ikke at overdosere, så spidserne i stedet bliver fedtede.

Trænger håret til en god fugtkur, så brug olien som alternativ til din hårkur. Lad den evt. sidde en time eller to før du skyller den ud. Start gerne med at komme shampoo i håret inden du skyller det, ellers kan olien være lidt svær at få ud af håret.

Kokosolie kan købes her eller i større supermarkeder.

3 opskrifter med kokos:
Kokoskugler
Kokosbrød med banan
Müsli med kokos og nødder

Få 1 måneds gratis adgang til massevis af blade

Artiklen indeholder affiliate links