Gå til hovedindhold

Mango – en vitaminbombe

Den søde mango stammer fra Indien, hvor de kalder den for "frugternes konge". I mange tropiske lande betragtes mango som en vigtig del af kosten. Læs mere om den sunde og saftige mangofrugt her.

Den søde mango stammer fra Indien, hvor de kalder den for "frugternes konge". I mange tropiske lande betragtes mango som en vigtig del af kosten. Læs mere om den sunde og saftige mangofrugt her.

Der findes mange forskellige sorter og typer af mango. De kan være runde, ovale, pære- eller nyreformede. Farven på skindet kan ligeledes variere fra grønne og gulgrønne til røde, orange og violette nuancer, frugtkødet er gult og smagen sød og meget aromatisk.

En god mango er både syrlig og sød, og den umodne mango er mere syrlig og har et højere indhold af C-vitamin, og netop derfor bør den spises, før den er alt for moden.

Mango har et højt indhold af B- og C-vitamin, og sammenlignet med andre frugter har mango det højeste indhold af A-vitamin. Indholdet er halvt så stort som i gulerødder, men det er langt lettere tilgængeligt end i gulerødder, der har stærke cellevægge. Og ikke nok med det, mangofrugten har også et højt indhold af mineralerne fosfor, jern og kalcium. Det er med andre ord ikke uden grund, at mangoen i mange tropiske lande betragtes som en vigtig del af kosten.

5 lækre opskrifter med mango

Mango er især populær i salater, smoothies og is:

Rejecocktail med mango og avocado

Mangosalat med fersken, jordbær og chili

Appelsin-mango-salat med lakridscreme og basilikum

Smoothie med mango, jordbær og kokos

Yoghurtis med mango, blåbær og banan

Mango på flere forskellige måder

Den søde og velsmagende mango bruges tit på andre måder end den friske variant. Her et lille udvalg, der kan få mango på menuen hjemme hos dig:

● Økologisk tørret mango skåret i strimler, der kan nydes som en sund snack, eller bruges den som en ingrediens til mysli.

Køb tørrede mango HER >>

Mango-marmelade af 100 % økologisk frugt – nyd den gode smag og støt samtidig et godt og bæredygtigt projekt.

Køb Mango Marmelade HER >>

Mango Chutney med smag af fuldmodne mangofrugter og eksotiske krydderier – perfekt som tilbehør til fx indiske karryretter eller til et stykke kød.


Køb Mango Chutney HER >>

Mango Ketchup – Økologisk mango dip eller mango sovs, der er særdeles velegnet til fisk, lyse kødtyper, fjerkræ og i asiatiske retter.

Køb Mango Ketchup HER >>

● Æble Mango Saft – en eksotisk og smagfuld oplevelse fra mango, der supplerer den velkendte forfriskende æblesmag.

Køb Æble Mango Saft HER >>

Smørepålæg med papaya og mango – pikant, sød og intens smag, der er velegnet i madlavning, til sandwich, dressing, dip og sauce.
 
Køb Papayango HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs mere om