Gå til hovedindhold

Mavebøjninger giver dig en flad mave

Sandt eller falsk – giver mavebøjninger dig en flad mave? Bogen "100 myter om sundhed og sygdom" giver dig svaret her.

Sandt eller falsk – giver mavebøjninger dig en flad mave? Bogen "100 myter om sundhed og sygdom" giver dig svaret her.

De fleste mennesker har nok på et eller andet tidspunkt haft et øjeblik, hvor de har kigget ned på deres mave og tænkt, at nu skal der ske noget. Den bløde delle skal væk, koste hvad det vil, og hvad er mere oplagt end at kaste sig ud i et intensivt program med mavebøjninger. Mavebøjninger er jo nøglen til et vaskebræt, ikke?

Læs også: 10 tips til en flad mave

Man kan lave mavebøjninger meget intensivt og desværre stadigvæk blive skuffet. Mavebøjninger er nemlig ikke nok til at få en flad, hård og markeret mave. Mavebøjninger, der laves systematisk og hyppigt, vil uden tvivl træne dine mavemuskler, så de bliver større, stærkere og mere markerede. De større muskler bliver dog ikke synlige, hvis du ikke taber dig i vægt samtidig ved at forbrænde flere kalorier, end du indtager, da dellen ellers fortsat vil skjule musklerne.

Desværre for mange entusiastiske fitnesselskere betyder det at træne bestemte muskler ikke, at du også taber fedtet det tilsvarende sted. Skal du tabe dig, kræver det konditionstræning, hvor din puls øges, og du får rørt din krop i en sådan grad, at du forbrænder tilstrækkeligt med kalorier. Alternativt skal du begrænse dit indtag af kalorier for at få de overflødige deller væk.

Læs også: 5 madvarer der giver dig flad mave

En undersøgelse blandt overvægtige kvinder viste noget overraskende, at den mest effektive metode til at tabe fedt omkring maven var højintensitets konditionstræning, og det gjaldt både fedt under maveskindet, men også fedtet omkring de indre organer (det skjulte fedt).

Et andet studie undersøgte, hvor på kroppen en række forsøgspersoner tabte sig mest ved hhv. begrænsning af kalorier alene, begrænsning af kalorier og moderat konditionstræning og til sidst begrænsning af kalorier kombineret med hård fysisk konditionstræning. De var alle lige gode – eller lige dårlige – til at fjerne fedt fra maven. Der er tilsyneladende ikke nogen oplagt måde at brænde maveflæsket af på, desværre.

Myten er et udpluk fra bogen '100 myter om sundhed og sygdom" af Kim Bartholdy og Andreas Hoff.

Læs også: Du skal svede, før motion virker

Om bogen

Knurrer maven, fordi den er sulten? Hjælper en forskrækkelse på din hikke? Smitter et smil? Er folk i parforhold lykkeligere end singler? Bliver man solbrun, når man bruger solcreme? Må man bade efter et måltid?

Det er blandt andet nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på i ”100 myter om sundhed og sygdom”. Bogen er spækket med sjove, finurlige og tankevækkende myter, som du sikkert altid har undret dig over – alt sammen serveret på en yderst underholdende måde, så de mindste også kan være med.

Bogen er skrevet af læge Kim Bartholdy og komiker Andreas Hoff, så videnskab og humor går op i en højere enhed. Den videnskabelige tyngde er på plads – men det bliver det bestemt ikke mere kedeligt af!

Køb bogen HER >>

Læs mere om