Gå til hovedindhold

Mavefedt kan tage livet af dig

Forskere har fundet ud af, at der er større sammenhæng mellem mavefedt og dødelighed end først antaget, også selvom man ikke er overvægtig.

Forskere har fundet ud af, at der er større sammenhæng mellem mavefedt og dødelighed end først antaget, også selvom man ikke er overvægtig.  

Æbleform hos kvinder og ølmave hos mænd kan have store konsekvenser for sundheden. Det bekræfter ny forskning, hvor man har haft fokus på et tidligere studie med 15.000 kvinder og mænd med forskellige BMI-tal. Forskerne udvalgte en stor gruppe deltagere med samme BMI og analyserede deres forhold mellem talje og hofte.

Læs også: HIIT forbrænder mavefedt

Resultatet var klart – personer, der ikke er overvægtige, men mest har deres fedt siddende omkring taljen, er i dobbelt så stor risiko for at dø af mavefedt end overvægtige, der har deres fedt siddende på hofter og lår.         

Ifølge ABC News mener hjertespecialist Francisco Lopez-Jimenez, der er hovedforfatter af rapporten til forsøget, at resultatet sætter spørgsmålstegn ved den holdning patienter dagligt kommer med: ’Min vægt fejler ingenting. Jeg kan spise, hvad der passer mig’.

Især da forskerne sammenlignede overvægtige eller decideret fede mænd med mænd, der ’kun’ bar på ølmaver, lå sidstnævnte dobbelt i risikozonen for at dø af deres mavefedt.  

(Kilde: metroxpress)

Læs også: Bevar klæbehjernen: Væk med mavefedtet
 

 

Læs mere om