Gå til hovedindhold

Middelhavskost forebygger brystkræft

Middelhavskost med ekstra meget olivenolie sænker faren for farlig brystkræft, viser en spansk afprøvning præsenteret i fagtidsskriftet Jama Internal Medicine.

Middelhavskost med ekstra meget olivenolie forebygger brystkræft

Middelhavskost med ekstra meget olivenolie sænker faren for farlig brystkræft, viser en spansk afprøvning præsenteret i fagtidsskriftet Jama Internal Medicine.

Forskerne har testet to udgaver af middelhavskosten, som ud over de velkendte fødevarer fra planteverdenen, fisk og krydderier enten indeholdt særlig meget ekstrajomfru-olivenolie eller en ekstra portion nødder.

Læs også: 12 gode leveråd - middelhavskost er et af dem!

De kvinder, der spiste middelhavskost med meget olivenolie, havde 68 procent lavere risiko for at udvikle ondartet brystkræft sammenlignet med en kontrolgruppe, der spiste fedtfattigt. Også kvinder, der spiste middelhavskost med flere nødder, har lavere brystkræftrisiko end kontrolgruppen, men den var mindre udtalt og ikke statistisk sikker.