Gå til hovedindhold

Naturlig solbeskyttelse

Når solen endelig kigger frem, styrter vi danskere ud for at nyde de varme stråler. Læs her hvordan du får naturlig solbeskyttelse, gennem den mad du spiser...

Når solen endelig kigger frem, styrter vi danskere ud for at nyde de varme stråler. Heldigvis er det de fleste, der har fået øjnene op for de farer, der er ved solskoldninger og solbadning uden beskyttele. Derfor er der også mange af os, der køber solcreme i læssevis og pakker børnene ind i UV tøj.

Men vi kan faktisk også beskytte huden mod solens stråler ved at spise bestemte madvarer, som udover at være sunde, også kan bruges som et værn mod de skådelige effekter fra solens stråler.

Antioxidanter er naturlig solbeskyttelse

Antioxidanter får æren for mange sundhedsfremmende ting! Læs for eksempel, hvordan du kan slanke dig med antioxidanter lige her. Nu har undersøgelser vist at antioxidanter har endnu en gavnlig effekt på vores helbred. De fungerer nemlig også som en mild form for solbeskyttelse.

Flavonoider

Som vi finder i både sort og grøn te, samt rødvin og kakao har en mild, beskyttende effekt mod UV stråler på huden. Nogle undersøgelser vurderer at antioxidanter kan reducere solskader med helt op til 20%. Der skal dog forskes mere på området.

Carotenoider

Andre undersøgelser har vist at carotenoider, som der er at finde i røde, gule og orange madvarer hjælper huden med at reflektere UV stråler.

Husk altid solbeskyttelse

Men husk nu alligevel altid solcremen og UV tøjet til børnene – og brug den gode effekt fra madvarerne som en ekstra beskyttelse sommeren lang. 

Kilde: The Telegraph

 

Frygter du at skulle i badetøjet? Køb Shapewear badedragter her