Gå til hovedindhold

Ryd ud i slankemyterne

Når man går i gang med at tabe sig, vil man hurtigt støde på et væld af myter. Mange er grebet ud af luften, så her vil vi prøve at aflive et par af de mere vedholdende myter, som vi ved ikke har noget på sig.

Myte 1: Du må ikke spise frugt og grønt samtidig

Denne sammenblanding skulle efter sigende få det til at gære voldsomt i maven. Men det passer ikke. Bland roligt frugt og grønt i dine salater. Det giver en god smag og en fin oplevelse af det, du spiser.

Myte 2: Du skal kun spise frugt indtil frokost

Dette er en rigtig dårlig ide, da det vil opbygge en stor sult til senere på dagen. Og er du først blevet rigtig sulten, er det svært at kontrollere, hvad du spiser. Så husk at spise noget med både fibre og protein – også først på dagen.

Myte 3: Light-sodavand feder før eller siden

Light-sodavand er næsten helt uden kalorier og kan drikkes frit – og det omdannes ikke til kalorier i kroppen. Nogle siger, at light-sodavand giver lyst til mere sødt. Mærk efter, hvordan det virker på dig. Føler du dig godt tilpas efter en light-sodavand, så er det fint.

Myte 4: Kaffe og te er vanddrivende og forhindrer dit vægttab

Kaffe og te udskilles hurtigere, og det betyder, at du efter at have drukket en del af disse drikke hurtigere skal på toilettet, end hvis du havde drukket rent postevand. Men kaffe og te driver ikke væske ud af kroppen, og begge dele tæller med i det daglige væskeindtag.

Læs mere om