Gå til hovedindhold

Så mange danske kvinder er overvægtige

En ny undersøgelse viser, at antallet af overvægtige kvinder er steget markant de seneste år. Se her hvor mange danske kvinder, der nu er overvægtige!

En ny undersøgelse viser, at antallet af overvægtige kvinder er steget markant de seneste år. Se her hvor mange danske kvinder, der nu er overvægtige!

Næsten halvdelen af kvinderne i Danmark er overvægtige. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som har set på danskernes vægtudvikling i de seneste ti år.

Nærmere bestemt er det 44 procent af alle landets kvinder, der nu har et BMI, som er højere end 25 og dermed kan klassificeres som ’overvægtige’. Det er en stor stigning i forhold til 2005, hvor 39 procent af de danske kvinder var overvægtige.

Der er i samme periode også sket en stigning i kategorien ’svært overvægtige’, hvor 15 procent af de danske kvinder nu hører hjemme – mod 13 procent i 2005.

Samlet set af danske kvinder i gennemsnit taget 1,4 kilo på i løbet af de sidste 10 år.

Mændene holder vægten bedre

Til gengæld er mændenes vægtudvikling stagneret. Her er det stadig lidt over halvdelen af de danske mænd, som er overvægtige, ligesom det var tilfældet i 2005 – og kvinderne haler således ind på mændene.

Ifølge DTU Fødevareinstituttet skyldes det en kombination af, at kvinder i dag har mere stillesiddende arbejde end tidligere, at de generelt er blevet mindre aktive i deres fritid, og at de spiser mere fedt. Også faktorer som for lidt søvn og mere stress kan have bidraget til, at flere danske kvinder er blevet overvægtige.

-          Hvis overvægtsudviklingen blandt danske kvinder fortsætter, vil det også snart være mere almindeligt som kvinde i Danmark at være overvægtig end at være normalvægtig, advarer seniorrådgiver Jeppe Matthiessen fra DTU Fødevareinstituttet.

Kilde: Søndagsavisen.dk og jp.dk

 

Læs mere om