Gå til hovedindhold

Sådan påvirker fastfood din krop

Vi ved det godt – fastfood er ikke sundt! Alligevel tyr vi til det sommetider, når det skal være nemt, men hvad er det egentlig helt nøjagtigt, at den ’hurtige mad’ gør ved os? Få svaret her.

Vi ved det godt – fastfood er ikke sundt! Alligevel tyr vi til det sommetider, når det skal være nemt, men hvad er det egentlig helt nøjagtigt, at den ’hurtige mad’ gør ved os? Få svaret her.  

Din krop jubler ikke, når du indtager fastfood. Her får du syv gode grunde til at vælge fastfood fra og ’gå selv i køkkenet’ til – der findes heldigvis mange lækre og hurtige opskrifter, der passer perfekt til en travl hverdag. 

Vægt
Overspisning giver ekstra deller på sidebenene. Har du hang til fastfood, får du ikke nok fibre, som giver en god mæthedsfornemmelse. Fastfood indeholder nemlig ganske få fibre, og øger derfor din risiko for at overspise.    

Læs også: Fem årsager til overspisning

Energi
Den usunde fastfood (der findes jo også sunde af slagsen) indeholder mange kalorier, og er sædvanligvis meget forarbejdet og indeholder store mængder tilsat sukker, usundt fedt og masser af salt – en rigtig dårlig kombination til et vægttab, da de mange kalorier ydermere ikke giver nogen næringsmæssig gevinst.  

Humør
En undersøgelse viser, at jo mere fastfood man spiser, jo større risiko har man for at få en depression. Så hvis du tit indtager fastfood i form af fx burgere, pizza og hotdogs, har du altså 51 % større risiko for, at det ikke kun sætter sig på sidebenene, men også på humøret.  

Læs også: Sådan gør du din fastfood lidt sundere

Blodsukker
Hvis du tit vælger fastfood, øger det din risiko for at udvikle type 2 diabetes. Fastfood indeholder mange af de dårlige kulhydrater (fx hvidt brød), der hurtigt bliver frigivet i blodet og dermed giver en stigning i dit blodsukker, der på sigt kan ødelægge din insulinproduktion.      

Læs også: Sådan får du styr på dit blodsukker

Sygdomme
Overvægt og fastfood går ofte hånd i hånd, og derfor står hjerte-kar-sygdomme også på listen over de kedelige ting, usund mad medfører. Fx indeholder friturestegt mad en del transfedtsyrer, som påvirker dit kolesterol negativt. Desuden kan store mængder salt være medskyldig, når det gælder nyresten, blodtryk og mavekræft.

Læs også: Forhøjet kolesterol – En sund livsstil kan hjælpe dig

Tænder
Den usunde fastfood indeholder som regel også store mængder sukker – og vi ved alle godt, hvad sukker gør ved vores tænder – det danner syre i vores mund, så emaljen på vores tænder bliver skadet og vi får større risiko for at få huller i bisserne.

Hud
Eksperter mener, at den evne fastfood har til at påvirke vores blodsukker, også kan være skyld i dårlig hud i form af akne. Desuden mener man at børn, der spiser meget fastfood, har større risiko for at udvikle eksem.

… Så alt i alt, er der en rigtig god grund til at boykotte fastfood og vælge en sundere livsstil – det vil gavne dig og din krop betydeligt både øjeblikkeligt og på sigt. 

(Kilde: Altfordamerne.dk)

Læs også: 5 færdigretter til din slankedag

 

Læs mere om