Gå til hovedindhold

Slut med blærebetændelse

Lider du af tilbagevendende blærebetændelse? Læs her, hvad du kan gøre for at slippe af med en blærebetændelse, og hvordan du undgår dem i fremtiden.

Slut med blærebetændelse

Bakterier trænger meget lettere op til kvindens urinblære end hos mænd på grund af kvindens kortere urinrør. Som tommelfingerregel får drenge og mænd slet ikke urinvejsinfektioner, medmindre der i forvejen er noget galt i urinvejene.

Blærebetændelse svier og brænder, og man har konstant følelsen af at skulle tisse, selv om der blot kommer få dråber. Det gør ondt over blæren, som ikke føles tømt, selv om man lige har ladet vandet. Uden behandling forsvinder de fleste tilfælde af ukompliceret blærebetændelse i løbet af et par uger, så det er i orden at se tiden lidt an. Men varer symptomerne ved, skal du søge læge.

Har du en sværere akut infektion med kraftige symptomer, er en antibiotikakur en løsningen, fordi den også sikrer, at infektionen ikke spreder sig til nyrerne. En enkelt dosis medicin er almindeligvis nok.

Læs også: Honning og kanel hjælper også mod blærebetændelse

Tranebær mod blærebetændelse

De aktive stoffer i tranebær forhindrer bakterierne i at få fodfæste på slimhinden i urinvejene. Tranebær blokerer de fangarme på bakteriernes overflade, som de ellers holder sig fast med.

Der er foretaget flere kliniske afprøvninger af tranebær mod blærebetændelse og andre urinvejsinfektioner. En forskergruppe har foretaget en samlet vurdering af 13 studier med i alt 1.616 deltagere.

Konklusionen er, at tranebær sænker risikoen for blærebetændelse, især hos kvinder plaget af gentagne blærebetændelser, det vil sige har tre eller flere anfald om året. Drik 200 milliliter saft en eller flere gange om dagen. Også børn kan have nytte af tranebærsaft. Køb din tranebærsaft her

Du kan også forsøge med naturlægemidler med en dagsdosis på to til tre gram tranebærpulver til forebyggelse og behandling af lettere, gentagne urinvejsinfektioner. Der er sædvanligvis ingen bivirkninger, og tranebær kan anvendes af gravide.

Tranebær Stærk - 30 stk.

Forebyg blærebetændelse med Vitacare Tranebær Stærk

Køb det her

 

 

 

Tilbagevendende blærebetændelse

Mod tilbagevendende blærebetændelser kan følgende kur forsøges: Gør urinen sur i to uger ved at drikke grapejuice, appelsinjuice eller vand med citrondråber eller ved at tage høje doser C-vitaminer. Gør efterfølgende urinen basisk i to uger med bikarbonat-tabletter, der fås på apoteket og opløses i vand.

Køb C-vitamin her

Flere gode råd mod blærebetændelse

• Drik masser af vand for at øge urinmængden, så urinvejene skylles godt igennem.

• Når du mærker tissetrangen, så lad være med at holde dig, men få det overstået.

• Tør dig i retning forfra-bagtil efter toiletbesøg for at undgå at overføre tarmbakterier til urinvejene.

• Lad vandet før og efter samleje samt efter en svømmetur og et karbad.

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs mere om