Gå til hovedindhold

Søvnmangel giver lækkersult

Vil du gerne slippe den irriterende lækkersult, bør du måske se lidt på dit søvnmønster. Får du sovet nok? Der er nemlig en sammenhæng mellem søvnunderskud og kalorieoverskud. Bliv klogere her.

Søvnmangel giver lækkersult

Når vi er trætte, har vi svært ved at holde os fra søde sager og andet usundt. Dagen efter en kort nat – under 5½ times søvn, ryger der en del ekstra kalorier ned sammenlignet med dagen efter en god nattesøvn på mindst 7 timer. Næsten 400 ekstra kalorier bliver det til, har forskere regnet sig frem til. 
 
 
Hvis længere tids søvnmangel fortsætter med at resultere i et øget kalorieindtag af denne størrelse, så kan det føre til, at man tager på i vægt. Og i sidste ende overvægt og fedme. Det siger ernæringsforsker Gerda Pot fra King’s College i London, der har stået bag analysen.
Træthed gør os tilbøjelige til at vælge usund mad med hurtige kulhydrater og tænke mere kortsigtet og tage flere usunde valg, viser forskningen. Det er også påvist, at de hormoner, der fortæller os, når vi er sultne og mætte, kommer ud af balance, når vi får for lidt søvn. (ISJ)
Kilde: Dr.dk