Gå til hovedindhold

Spis dig fra kræsenhed

Fisk, ost, lever, rosenkål og feta er nogle af de madvarer, som mange af os ikke kan lide. Men der er håb forude, hvis kræsenhed er et problem. Læs mere her...

Spis dig fra kræsenhed

Fisk, ost, lever, rosenkål og feta er nogle af de madvarer, som mange af os ikke kan lide. Men der er håb forude, hvis kræsenhed er et problem.

Voksne kan lære at spise rigtig mange ting, de ikke kan lide. Langt de fleste præferencer, vi har, er tillærte, og vi kan også ændre dem igen ifølge lektor Annemarie Olsen, der forsker i menneskers spiseadfærd. En af måderne er at smage på fødevaren igen og igen, gerne op til 20 gange.

En anden måde er at parre en fødevare, man ikke kan lide, med en fødevare man godt kan lide. Kaffe er et godt eksempel. De fleste kaffedrikkere er startet med at drikke kaffe med sukker eller fløde. Kræsenhed, der defineres ved, at man ikke kan lide en række kendte fødevarer, kan skyldes mange ting fra dårlige oplevelser i barndommen til kultur, religion, etik, politisk overbevisning og fødevarens udseende og duft. (ISJ)

Kilde: Politiken 

Læs mere om