Spis dig til en skarp hjerne
Spis dig til en skarp hjerne
Spis mere af:
-
Årstidens økologiske grøntsager, frugt og bær giver dig de bedste kulhydrater til hjernen, som er storforbruger af energi.
-
Æg indeholder bl.a. det hjernestyrkende stof cholin.
-
Frø, nødder, mandler og kerner giver dig sunde fedtstoffer, der styrker og beskytter hjernecellerne. 60 procent af hjernen består af fedt.
-
Økologiske ekstra jomfruolier er en af hjernens livretter. Invester i olier af god kvalitet på mørke flasker.
-
Prioriter de økologiske fisk, så får du masser af omega 3, men ingen uønsket kemi.
-
Grønt drys. Brug godt med krydderurter. Det tilfører velsmag og masser af hjernegode næringsstoffer.
- Kål øger dannelsen af det afgiftende stof gluthation i leveren, der står for udrensning af ophobede affalds- og giftstoffer
Skær ned på:
- Kød, sukker, hvide ris, hvidt brød og pasta, færdigretter, fastfood og anden stærkt forarbejdet mad, raffinerede olier og margariner. Disse fødevarer gør intet godt for din krop og hjerne. (ISJ)
Kilde: »Hjernegod mad«, Anette Harbech Olesen