Gå til hovedindhold

Spis som du lyster til højtider: Én syndedag gør ingenting

Der er ingen grund til at tælle kalorier og gå i panik over den søde, fede mad til højtider. Én syndedag har nemlig slet ikke nogen negativ effekt på helbredet, forklarer doktor.

Én enkelt dag med kalorieholdig mad er slet ikke så slem, som man ellers skulle tro. En syndedag vil nemlig ikke bonge negativt ud på sundhedskontoen, fortæller Doktor Aaron E. Caroll fra Indiana University i USA til avisen Daily Mail i forbindelse med den amerikanske højtid Thanksgiving. 

-Du har 364 andre dage i løbet af året til at følge et specielt spisemønster. Én dag vil ikke dræbe dig, siger doktoren. 

Læs også om højtider: Jul er lig med traditioner

Der er derfor, ifølge doktoren, ingen grund til at begynde at spekulere i sunde alternativer til de klassiske retter og madtraditioner.

Højtider så det passer

Doktoren fortklarer, at mennesket slet ikke kan tage voldsomt meget på på én dag, og samtidig er kroppen faktisk i stand til at udrense sig selv - en detoxkur er derfor ikke løsningen. Den kan tværtimod have negativ effekt på ens sundhed, fordi denne slags kur ofte indeholder for få kalorier.

Læs også: Spis dig sund og slank i fedt

-Jeg har altid sagt, at man skal lade sig selv have den her dag, nyde det, spise hvad man har lyst til og så gå tilbage til sin almindelige, sunde livsstil bagefter, tilføjer Liz Weinandy, der er ernæringsekspert ved Ohio State University.

Læs mere om