Gå til hovedindhold

Stress kan ses på vægten

En undersøgelse viser, at stress har stor indflydelse på din vægt.

En undersøgelse viser, at stress har stor indflydelse på din vægt.

Slap af i din krop, stress mindre og kom ud i den friske luft – det er den bedste kur for din vægt og dit humør. Sådan lyder resultatet af en undersøgelse fra Ohio University, der blev offentliggjort i fagbladet Biological Psychiatry.

Forklaringen er enkel – du forbrænder mindre, når du er i dårligt humør. Når kvinder har været stresset, forbrænder de færre kalorier i 24 timer efter – helt nøjagtigt 104 kalorier mindre. Undersøgelsen viser også, at hvis man omregner det til et helt år, vil det i gennemsnit svare til, at du tager cirka fem kilo på uden at spise anderledes, udelukkende fordi forbrændingen bliver langsommere, når din krop påvirkes af stress.

Læs også: Få forbrændingen op med burpees

Trøstespisning er også en fælde

Når man er stresset, spiser man ofte dårligere. Det hele skal gå lidt hurtigere, når man er presset, og derfor er det lettere at ty til hurtige og usunde løsninger, der sætter sig på sidebenene, hvis det sker lidt for ofte.

De fleste af os kan desværre ikke helt undgå stress i en travl hverdag, og derfor anbefaler forskerne bag undersøgelsen, at man altid sørger for at have sunde sager i nærheden som nødder, tørret frugt og bær. Så undgår man de ekstra kalorier oveni den betydelige langsommere forbrænding.

Dyrk motion i det fri

Vi har efterhånden hørt det mange gange: Kom ud i naturen og bevæg dig. Og det skyldes nok den fortsat store gevinst ved at udnytte naturen til motion; det virker afstressende og du bliver dermed i bedre humør.

Den sveske læge Matilda van den Bosch viste i sin doktorafhandling, at motion i naturen har en stærkt afstressende effekt. Ifølge hendes undersøgelse, har kvinder 80 % mindre risiko for mentale lidelser, når de opholder sig i naturen og dyrker motion. Så der er altså en god grund til, at rejse sig fra sofaen og komme ud i den friske luft.

(Kilde: altfordamerne.dk)

Læs også: Fedtforbrænding - hvor bliver fedtet egentlig af?

Læs mere om