Gå til hovedindhold

Svampe - vidste du det?

Hvilken svamp er din favorit? Her får du vores 7 bedste opskrifter med svampe og lidt fakta om de forskellige slags.

Svampe året rundt

Svampe som champignoner, portobello, shiitake, kejserhatte, østershatte og bøgehatte dyrkes i næringsrig spagnum i særlige dyrkningsrum, og de fås derfor året rundt.

Champignoner er stadig de mest almindelige svampe, og de fås både i en hvid og en mørk udgave. De mørke markchampignoner smager af lidt mere end de hvide.

Kejserhatte er store, kødfulde og tørre svampe, som er gode at grille.

Bøgehatte er små og dekorative svampe med sprød konsistens.

Shiitakesvampe er smukke og mørkebrune og bruges meget i det kinesiske og japanske køkken, hvor de med deres kraftige smag giver bund til vegetariske retter og supper.

Portobellosvampe ligner champignoner, men er meget større. Det er ikke usædvanligt at finde portobellosvampe, hvis hat har en diameter på 10-12 cm. Det giver én lyst til at grille dem hele eller bage dem i ovnen.

Østershatte har en fin, delikat smag og en smuk facon. De er gode både stegte og i saucer og gryderetter, og de bevarer form og struktur smukt. 

7 opskrifter med svampe

Morgenmad med æg, bacon og champignoner

Cremet svampesuppe

Jordskokkesuppe med svampe

Bagte svampe med gedeost

Blomkålsrisotto med svampe og rejer

Mørbrad med græskarcreme og stegte svampe

Stegte ris med and og svampe

 

Af Hjerteforeningen bragt i Ude og Hjemme 18

Læs mere om