Svampe - vidste du det?
Svampe året rundt
Svampe som champignoner, portobello, shiitake, kejserhatte, østershatte og bøgehatte dyrkes i næringsrig spagnum i særlige dyrkningsrum, og de fås derfor året rundt.
Champignoner er stadig de mest almindelige svampe, og de fås både i en hvid og en mørk udgave. De mørke markchampignoner smager af lidt mere end de hvide.
Kejserhatte er store, kødfulde og tørre svampe, som er gode at grille.
Bøgehatte er små og dekorative svampe med sprød konsistens.
Shiitakesvampe er smukke og mørkebrune og bruges meget i det kinesiske og japanske køkken, hvor de med deres kraftige smag giver bund til vegetariske retter og supper.
Portobellosvampe ligner champignoner, men er meget større. Det er ikke usædvanligt at finde portobellosvampe, hvis hat har en diameter på 10-12 cm. Det giver én lyst til at grille dem hele eller bage dem i ovnen.
Østershatte har en fin, delikat smag og en smuk facon. De er gode både stegte og i saucer og gryderetter, og de bevarer form og struktur smukt.
7 opskrifter med svampe
Morgenmad med æg, bacon og champignoner
Blomkålsrisotto med svampe og rejer
Mørbrad med græskarcreme og stegte svampe
Af Hjerteforeningen bragt i Ude og Hjemme 18