Gå til hovedindhold

Tab dig – med de rigtige farver i maden

Spar kalorier ved at vælge mad med bestemte farver!

Vælg mad med de rigtige farver! Så kan du give vægttabet et skub i den rigtige retning. Det mener forskerne bag et nyt studie i hvert fald. Det skriver det svenske sundhedssite MåBra.

Studiet viser, at vores hjerner er programmerede til at vælge røde madvarer frem for grønne. Vi vælger altså automatisk rød mad frem for grøn, hvilket forklarer, hvorfor vi fravælger broccoli og zucchini – og i stedet ofte foretrækker rødt kød eller slik. 

Men forskerne bag studiet mener også, at vi kan bruge farverne som grønt og rødt lys, når det gælder vægttab!

Forskel på kalorierne

Når det drejer sig om helt uforarbejdet og naturlig mad som frugt og grønt, har de røde levnedsmidler nemlig en tendens til at indeholde flere kalorier end grønne.

Så prøv at modstå hjernens vilje og sats på grønne grønsager, så kan du spare kalorier.

Der er en teori om, at vi foretrækker røde grønsager, fordi det før i tiden var nødvendigt for mennesket let at kunne at få øje på frugt og grønt blandt buske og krat i skoven.

Egentlig ret logisk!

Læs mere om