Gå til hovedindhold

Test af stavblendere

Skal du købe ny stavblender, er der ingen tvivl... Se hvilken stavblender, der scorede højest i testen

Skal du købe ny stavblender, er der ingen tvivl: Du skal investere i en Braun Minipimer. Den er god og kan, hvad en blender skal kunne. Vi har testet seks forskellige stavblendere og kan konstatere, at pris og kvalitet følges ad.  For ganske vist er den billigste også den dårligste. Så dårlig, at den får karakteren nul. Mens den dyreste stavblender kan prale med højeste karakter.

SE OGSÅ: Test af maskiner til grøntsagsspaghetti

Sådan testede vi stavblendere

Husholdningslærer Camilla Andersen fra Linieskolen i Hadsten har testet seks forskellige stavblendere ved at blende bær og friske dadler for at se, hvor fint de blev pureret. Desuden er løg med lidt væske blevet blendet for at se, hvor effektivt og fint løgene blev hakket. Det har også spillet ind, om blenderne har sprøjtet og/eller larmet, og selvfølgelig er brugervenligheden noteret. 0 er laveste og 6 er højeste karakter.
 

Test af stavblendere

Det bedste valg: Braun Minipimer 5, MQ 535, baby


Point: 6

Braun og Bosch er næsten lige gode, men Braun får flest point, da den hakker løget mere fint.
Set til 492 kr. HER >>
 

Bosch MSM66150


Point: 5

Bosch klarer alle opgaver perfekt – imponerer meget – men får kun 5 point, fordi den hakker løget en smule grovere end Braun.
Set til 439 kr. HER >>

Siemens MQ66020


Point: 4

Klarer alle opgaver rigtig fint, men der bliver trukket point, fordi blenderen sprøjter lidt, og dadlerne sætter sig fast i blenderfoden.
499,95 kr. i Imerco.
 

Philips HR1602


Point: 2

Blenderen er rimelig til alle opgaverne, men aldrig helt tilfredsstillende. Den sprøjter meget, larmer meget og er generelt ret skuffende.
399,95 kr. i Imerco
 

OBH Nordica Typenr. 7700


Point: 1

Den klarer opgaverne rigtig fint. Men den kan ikke blende bær uden at kaste saft rundt i hele køkkenet, og det er et STORT NO GO med røde pletter overalt. Så det trækker voldsomt ned.
499,95 kr. i Kop & Kande.
 

Linea


Point: 0

Den kan hverken blende bær, friske dadler eller hakke løg, så den kan ikke bruges som blender.
99,95 i Kvickly.

SE OGSÅ: Test af diætvægte

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Læs mere om