Gå til hovedindhold

Vand og C-vitamin – den perfekte kombination

C-vitamin har gennem adskillige studier vist sig at have et utal af sundhedsmæssige fordele.

C-vitamin har gennem adskillige studier vist sig at have et utal af sundhedsmæssige fordele.

Heriblandt at beskytte mod hjerte-kar-sygdomme, øjensygdomme, rynker og i det hele taget styrke immunforsvaret.

Læs også: Vitaminer - er vitaminpillen nødvendig?

C-vitamin er ligesom vand en kilde til antioxidanter og hjælper med at beskytte celler mod skader forårsaget af frie radikaler. Så ønsker du mere energi i hverdagen, er det første gode skridt at skifte morgenkaffen ud med et glas vand med citron. At starte dagen med en god portion C-vitamin er godt.

Citronvand renser ud

Den vigtigste i forhold til citronvand som en udrensning er dens evne til at forbedre din organers enzymfunktion og stimulere leveren. Citronsyre fremmer nemlig kroppens evne til naturligt at skylle de uønskede giftstoffer ud. Gennem luften, vi indånder, og de fødevarer vi spiser, kommer der dagligt giftstoffer til vores organisme. Undersøgelser har påvist at i tilfælde, hvor giftstofferne har ophobet sig i kroppen, har citronsaft og citronskræl en rensende effekt. Ved at drikke vand med citronskiver kan du hjælpe din krop med at sænke mængden af giftstoffer.

Forbedret fordøjelse med C-vitamin

Citrus-flavonoider er den vigtige ingrediens i forhold til at opnå en forbedret fordøjelse. Ved at drikke varmt vand tilsat citron/C-vitamin øges den fordøjelsesfremmende virkning.
 

4 gode opskrifter med C-vitamin

Laks med citon og fennikel

Kylling med citron og ingefær

Grøn udrenser med citron

Ansigtsscrub med citron

 

Læs mere om